Η περιοχή

Λίγα λόγια για την Σάρτη
 
Η Σάρτη είναι ένα χωριό στην ανατολική πλευρά της Σιθωνίας, σε απόσταση περίπου 130 χλμ από το Αεροδρόμιο Μακεδονία (SKG) της Θεσσαλονίκης. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Χαλκιδικής με μοναδική θέα στο Άγιον Όρος και το βουνό Άθως. Η Σάρτη είναι ένας αρχαίος οικισμός με ιδιαίτερη σημασία, καθώς βρίσκουμε αναφορές για αυτήν στα γραπτά του πασίγνωστου ιστορικού Ηροδότου. Ο πληθυσμός τους χειμωνιάτικους μήνες ανέρχεται σε περίπου 1100 κατοίκους.
 
 
 
Η Σάρτη είναι ένα πολύ όμορφο μέρος για διακοπές. Διακατέχεται από τα κλασσικά χαρακτηριστικά της Σιθωνίας όπου το φυσικό πράσινο ακουμπά το κρυστάλλινο μπλε της θάλασσας. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου ο επισκέπτης θα βρει μια μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων όπως ξενοδοχείο και ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς επίσης και πολλά εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες, beach bars and night clubs. Επίσης στο κέντρο του χωριού υπάρχουν πολλά καταστήματα λαϊκής τέχνης και σουβενίρ και η τοπική αγορά στην οποία θα βρείτε όλα τα απαραίτητα.
 

Η τοπική παραλία είναι πολύ μεγάλη σε μήκος με πλούσια μαλακή αμμουδιά.  Εκεί θα βρείτε εγκαταστάσεις με θαλλάσια σπορ και επίσης την αφετηρία για ημερήσιες εκδρομές με σκάφη σε σημεία ενδιαφέροντος όπως το Άγιο Όρος και ακόμα περισσότερα…